Hackathon'da 2.lik ödülünün sahibi olduk.

Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Furkan Gökçen, Hackquarters & Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen Hackathon'da 2.lik ödülünün sahibi oldu.

Mamak Belediyesi ve Hackquarters tarafından 16-19 Mayıs tarihlerinde online olarak düzenlenen Smart City Hackathon'unda 500+ proje başvurusu alındı. Aralarından ön eleme sonucu seçilen, yenilikçi fikirlere sahip 506 katılımcının oluşturduğu 38 ekip 48 saat boyunca sürdürülebilir akıllı şehirler ile ilgili projelerini geliştirdi.

Öğrencimiz Furkan Gökçen ve ekibinin geliştirdiği mobil uygulama, pazar esnafına yeni bir satış kanalı ile mikro ekonomi oluşturduğu gibi vatandaşların da pandemi döneminde izole şekilde ihtiyaçlarını karşılamalarına olanak sağlıyor. Proje aynı zamanda evlerde bulunan geri dönüşüm atıkları için de akıllı atık yönetimini hedefliyor. Öğrencimiz ve ekibi Hypersoft, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T3 Vakfı ve TÜBİTAK yetkililerinin de juri koltuğunda olduğu yarışmada ikincilik ödülünün sahibi oldu.

Öğrencimizi bu başarısından dolayı tebrik ederiz.

Detaylı bilgi: code.mamak.bel.tr

Designneuro